Hur man fryser avokados

19 juli, 2020 - 17:09Inga kommentarer

Kan du frysa avokado? Jag bestämde mig för att hitta ett svar på den frågan för några veckor sedan och här är resultatet!

För att komma till sak, för några veckor sedan gick jag till affären och såg en väldigt bra deal på avokado. Och med väldigt, menar jag verkligen väldigt.

De hade påsar med 6-7 avokado som var mogna (men inte övermogna) för bara 10 kr per påse! Jag älskar avokado och jag äter en hel del av dem på den kostplan jag just nu följer.

För tillfället, är avokados oftast prissatta runt 10 kr per avokado (jag har sett dem för så lågt som 5 till 6 kr styck på LIDL, men det är mycket sällsynt) och jag brukar äta en avokado nästan varje dag.

Så detta var en en väldigt bra deal för mig! Det enda problemet? Jag visste att jag inte kunde äta upp dem alla innan de blev dåliga.

Jag mindes att jag hade läst någonstans på nätet om att frysa avokado, så jag slängde fram min telefon i mitten av butiken och googlade, "Kan du frysa avokado?"

{Vad gjorde vi innan man kunde stå i mataffären och ha tillgång till internet??}

Från vad jag hittade såg det ut som det var värt risken att försöka frysa dem. Det fanns sex nät och jag bestämde mig för att spela säkert och bara köpa 3 st, ifall mitt experiment skulle floppa.

För att frysa dem, kärnade jag först ur dem, öste ut insidan, och sedan mosade upp dem och la till lite salsa och limejuice. Jag la sedan innehållet i fryspåsar, tryckte dem platt och sist in med dem i frysen.

En vecka senare tinade jag upp en och det smakade bra! Jag förvarade den i kylen i några dagar och åt några varje dag för att se hur de klarat sig. Jag skulle säga att det är bäst att använda den den dag du tinar upp påsen, men det var fortfarande bra några dagar senare — skillnaden var att det blev en mörkare brun färg som inte såg alltför aptitlig ut!

Jag valde att frysa mina avokado med salsa och limejuice för smakens skull eftersom jag brukar äta min avokado med salsa. Du kan också lägga till andra kryddor, örter, eller aromer till det — såsom salt, koriander, tomater, lök, eller cayennepeppar. Lök och tomater kan vara lite på den osäkra sidan för att frysa, så du kan också lägga till dem i färskt efter att du först tinat avokadon.

Du kan också frysa avokadohalver om du vill använda dem i smoothies.


Kommentarer

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post syns inte i kommentaren.

Din epost syns inte utåt.

Ej robot-test

Var god svara på frågan nedan för att bevisa att du inte är en robot.

Skriv ett land som ingår i Norden

Postat i: life-hacks
Gilla